دومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان دومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان با موضوع سلامت و همدلی و شعار " ما ...
سرطان روده چه علائمی دارد؟ ‼️کم خونی ‼️رنگ پریدگی ‼️خستگی ‼️تنگی نفس ‼️احساس دائمی نفخ ‼️یبوست شدید ‼️سرگیجه ‼️مدفوع سیاه و تیره
"با خوردن سیر به جنگ سرطان بروید " *فواید مصرف سیر * ▫️تقویت سیستم ایمنی فرد ▫️توقف متابولیسم سلول های تومور ▫️جلوگیری از تولید ...
درمان های طبیعی غلظت خون ✍️دم کرده برگ نعناع ضد کلسترول بوده و خون غلیظ را رقیق میکند. این خاصیت در ...
چرا #لیمو_ترش را به چای داغ اضافه نکنیم؟ مصرف لیمو ترش همراه با چای داغ موجب از بین رفتن ویتامین C ...
دریافت فرم خود ارزیابی بهداشتی 98 صفحه یک :
دریافت فرم خود ارزیابی بهداشتی 98 صفحه دو :
دریافت سوالات مسابقه بهداشتی هفته سلامت 98 :
اقدامات انجام یافته در ارتباط با هفته سلامت توسط مرکز بهداشت و درمان دانشگاه تبریز در سال 1396 :
بسمه تعالی
با سلام و گرامیداشت هفته خوابگاهها :
ملاک و معیارهای انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعایت نظم و ترتیب در اتاق
ماده 2- جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاقها
ماده 3- رعایت بهداشت فردی
ماده 4- نگهداری صحیح مواد غذایی
ماده 5- جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا
ماده 6- رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
فرم خود ارزیابی
این جدول به منظور خود ارزیابی دانشجویان برای انتخاب اتاق نمونه میباشد که به شرح ذیل می باشد.
نام و نام خانوادگی: شماره دانشجویی: نام خوابگاه: شماره اتاق: |
||||||
ردیف |
معیارها |
بسیار زیاد |
زیاد |
نسبتاً |
کمی |
|
رعایت نظم و ترتیب در اتاق |
||||||
|
آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آن ها نباشد و ...)؛ |
|
|
|
|
|
|
قرار گرفتن کفش ها و دمپایی ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛ |
|
|
|
|
|
|
قرار دادن منظم لباس ها در مکانهای در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها؛ |
|
|
|
|
|
جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاق ها |
||||||
|
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاق ها؛ |
|
|
|
|
|
|
پاکیزه بودن قسمت های زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق؛ |
|
|
|
|
|
|
نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و غیره در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکـم (ایـن گونه مواد غذایی داخل کیسه های نایلونی نباشد)؛ |
|
|
|
|
|
|
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زیر تخت ها و یا داخل کمدها؛ |
|
|
|
|
|
|
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده میشوند مانند چمدان، ساک، کفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛ |
|
|
|
|
|
رعایت بهداشت فردی |
||||||
|
خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماری های قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛ |
|
|
|
|
|
|
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس، وسایل خواب اختصاصی |
|
|
|
|
|
|
پاکیزه بودن ملحفه، روبالشی و پتو ؛ |
|
|
|
|
|
|
قرار ندادن لباسها و جورابهای شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت؛ |
|
|
|
|
|
روش صحیح نگهداری مواد غذایی |
||||||
|
تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛ |
|
|
|
|
|
|
نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شیـشهای تمیـز و در داخل یخچال؛ |
|
|
|
|
|
|
قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوهها و سبزیها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخجال؛ |
|
|
|
|
|
|
استفاده از کیسههای رنگ روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسههای سیاه رنگ بازیافتی؛ |
|
|
|
|
|
جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا |
||||||
|
عاری بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاک با رعایت نظافت ؛ |
|
|
|
|
|
|
جلوگیری از جمع شدن رطوبت هوای راکد و بوی نامطبوع در فضای اتاق |
|
|
|
|
|
|
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه؛ |
|
|
|
|
|
|
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبههای چوبی فرسوده و... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تختها؛ |
|
|
|
|
|
رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط |
||||||
|
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها و ...؛ |
|
|
|
|
|
|
قراردادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست؛ |
|
|
|
|
|
|
اطلاعرسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛ |
|
|
|
|
|
|
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)؛ |
|
|
|
|
|
|
عدم استفاده از وسایل پخت و پز و اجاق برقی، گازی و .... در اتاق |
|
|
|
|
|
|
استفاده از کیسه زباله در سطل های زباله |
|
|
|
|
|
|
تفکیک زباله های خشک و تر از هم |
|
|
|
|
|
خلاقیت و نوآوری |
||||||
|
ساماندهی و ابتکار از منظر سلامت |
|
|
|
|
|
|
دلپذیر نمودن فضای اتاق |
|
|
|
|
|
|
رعایت نکات ایمنی |
|
|
|
|
|
نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)- زیاد (3)- نسبتاً (2)- کمی (1)